Naar het activiteiten overzicht

Expertsessie implementatie kerndoelen digitale geletterdheid voor mediawijsheid lesaanbieders

maandag 10 juni 2024, 10:30

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Begin maart presenteerde SLO de conceptkerndoelen digitale geletterdheid en burgerschap. Nu start de ‘fase van beproeven’, een belangrijke fase waarin onderzocht wordt wat het onderwijsveld nodig heeft om de nieuwe kerndoelen digitale geletterdheid te kunnen invoeren. Hoe ga je als aanbod-ontwikkelaar aan de slag met deze kerndoelen? Welke plaats neemt mediawijsheid in? Hoe zorg je dat je aanbod goed aansluit op de behoeftes uit het onderwijsveld en het duurzaam aangesloten blijft bij de wettelijke verplichtingen straks?

Op maandag 10 juni organiseert Netwerk Mediawijsheid in Beeld & Geluid een Expertsessie over de implementatie van de nieuwe conceptkerndoelen digitale geletterdheid. Deze bijeenkomst is bedoeld voor aanbieders op het gebied van mediawijsheid, zoals educatief ontwikkelaars, bibliotheken en mediacoaches. Samen met aanbieders en onderwijspartijen wisselen we kennis en ervaring uit om een antwoord te vinden op de vraag: hoe zorgen we ervoor dat het mediawijze aanbod aansluiting houdt/vindt bij de conceptkerndoelen digitale geletterdheid?

Programma

Het programma bestaat uit twee keynotes, waarna we tijdens rondetafelgesprekken dieper ingaan op de belangrijkste deelvragen. Er is volop gelegenheid om kennis uit te wisselen en te netwerken.

Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media zit de bijeenkomst voor. Keynotes worden gegeven door:

  • Martin Klein Tank, Curriculumontwikkelaar po bij SLO
  • Remco Pijpers, strategisch adviseur digitale geletterdheid en ethiek bij Kennisnet

Meer informatie over het programma volgt.

Praktische informatie

Deze expertsessie is besloten voor genodigden en vindt plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De bijeenkomst is kosteloos en vindt plaats op maandag 10 juni van 10.30 – 14.00 uur. Lunch is inbegrepen. Wil je aanwezig zijn? Laat het ons weten via [email protected]