Naar het activiteiten overzicht

Expositie: Framing the war

vrijdag 15 juli 2022, 00:00 tot zondag 4 september 2022, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Beeld en Geluid, Zeestraat, Den Haag, Nederland

De oorlog in Oekraïne is al vanaf dag één ook een media-oorlog. De machthebbers in Moskou en Kyiv proberen de ontwikkelingen op een gunstige manier in beeld te brengen, terwijl onafhankelijke media naar eer en geweten de objectieve feiten en onderbelichte perspectieven tonen. Toch wordt ook dat beeld (letterlijk) ingekaderd door de keuzes van de journalisten en van de redactie. De nieuwe expositie ‘Framing the war’ in Beeld & Geluid Den Haag toont de eerste 100 dagen van de oorlog in (nieuws)foto’s en spotprenten.

Van 15 juli tot 4 september de beelden tentoongesteld. Ze roepen de bezoeker op een kritische blik te werpen op het nieuws over de oorlog: wat weet en wat zie ik eigenlijk, en hoe belangrijk en hoe bepalend zijn de makers van de beelden daarbij?

In de tentoonstelling is werk opgenomen van nieuwsfotografen die tijdens de eerste 100 dagen van de oorlog in Oekraïne verbleven. Cartoons komen van de hand van onder anderen Vladimir Kazanevsky (Oekraïne), Gatis Sluka (Letland), Tjeerd Royaards (Nederland) en Emad Hajjaj (Jordanië).

Praktische Informatie

De expositie is te zien van 15 juli tot 4 september in het museum van Beeld & Geluid in Den Haag. Koop hier je tickets voor het museum en de tijdelijke expositie.