Naar het activiteiten overzicht

Fake News speuren in COMM

zaterdag 23 februari 2019, 09:00 tot zondag 3 maart 2019, 17:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
COMM - Museum voor Communicatie, Zeestraat, Den Haag, Nederland

Tijdens de voorjaarsvakantie staat COMM (Museum voor Communicatie) in Den Haag geheel in het teken van nepnieuws. Van zondag 24 februari tot en met zondag 3 maart zijn er workshops en speurtochten, waarbij kinderen aan de slag kunnen gaan met fake news. Daarnaast kunnen bezoekers zelfstandig op onderzoek uit in het Lab.

Het programma

Workshop

Op zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag zijn er per dag twee workshops. Daar leren deelnemers wat nepnieuws precies is en testen ze hoe vatbaar ze ervoor zijn. Daarna gaan ze als experiment zelf nepnieuws maken en verspreiden. Beperkte toegang, vol is vol. Je kunt je aanmelden bij de receptie van het museum. Voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Speurtocht

Gedurende de voorjaarsvakantie is er doorlopend een fake news-speurtocht in het museum. Daarvoor zijn buitengewone verhalen verzameld. Aan de deelnemers om te achterhalen welke nep zijn en welke waar. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Deelnemers ontvangen na afloop een cadeautje.

Lab

In het Lab van COMM zijn tablets klaargezet. Daarmee kunnen kinderen zelfstandig nieuwsberichten lezen en ontdekken welke al dan niet betrouwbaar zijn.

Aanmelden

Toegang tot de workshops, speurtochten en het lab zijn gratis bij een bezoek aan COMM. Meer informatie over het programma vind je hier. Ticketprijzen voor individuele bezoekers variëren tussen €4,- (4-7 jaar) en €14,50 (16+). Tickets zijn hier te bestellen.