Naar het activiteiten overzicht

Fake News Festival

Sunday 6 November 2022, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag, Nederland

De KB organiseert op zondag 6 november het Fake News Festival. Op deze dag ga je in de KB in Den Haag met dit thema aan de slag in allerlei activiteiten, zoals workshops, lezingen en meer.

Tijdens het Fake News Festival ontdek je dat fake news al in de middeleeuwen werd verspreid, onderzoek je samen met Bellingcat hoe nepnieuws gemaakt en gedeeld wordt, leer je in een theaterworkshop hoe jij kunt liegen alsof het gedrukt staat en maak je in verschillende lezingen kennis met de wereld achter nepnieuws. Ook kun je een paneldiscussie bijwonen onder leiding van Evelien van Rijswijk over complottheorieën, karaktermoord en oorlogspropaganda. Je leert meer over deep fakes van het Rathenau Instituut, je kunt een kijkje nemen bij de juicy bar met sterke verhalen, en nog veel meer.

Programma

De verschillende programmaonderdelen vinden allemaal plaats in verschillende zalen. Hieronder de meest mediawijze activiteiten van het programma uitgelicht:

  • Bellingcat vertelt: Zo herken je fake news
  • Waarheden op het web
  • Pubers en fake news

Bekijk het blokkenschema voor het totale overzicht!

Praktische informatie

Het Fake News Festival vindt plaats op 6 november van 10.00 uur tot 18.00 uur in de KB, aan de Willem Alexanderhof 5 in Den Haag. Entree is €12,50 per persoon. Meld je hier aan.