Naar het activiteiten overzicht

Faking About Art

donderdag 20 april 2017, 19:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseert Unfair Amsterdam een reeks thema-avonden die elk een andere hedendaagse kwestie voor de kunstsector behandelt. De eerste avond is op 20 april en heeft als thema ‘Faking About Art’.

‘De waarheid’ lijkt tegenwoordig een achterhaald concept voor kunstenaars. In Faking About Art worden zij en wetenschappers ondervraagd over de gepromote waarheden in massamedia. Hoe gebruiken ze zelf (on)waarheden in hun eigen werk? Waar liggen de overeenkomsten en verschillen?

Fake news en alternative facts

De zoektocht naar ‘de waarheid’ is een actueel maatschappelijk thema nu fenomenen als ‘fake news’ en ‘alternative facts’ het gesprek van de dag vormen. In deze eerste editie van Current Practice wordt er ingegaan op de relatie tussen beeld, maker en gebruiker. Wat zijn de esthetische voorwaarden voor het produceren van een ‘waarheid’? Hoe gebruiken kunstenaars van nu de methodiek van pop-propaganda in massa-media in hun eigen werk? Hoe spelen ze in op het klimaat van ‘fake news’ en ‘alternative fact’? De avond zoekt naar het raakvlak tussen media, beeldende kunst en publiek en gebruikt kunst om grip te krijgen op actuele visuele vraagstukken. 

Meer informatie

De avond is gratis toegankelijk. Meer informatie over onder andere de sprekers is hier te vinden.