Naar het activiteiten overzicht

Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture

dinsdag 23 oktober 2018, 11:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
EYE Filmmuseum, IJpromenade, Amsterdam, Nederland

In oktober organiseren Cinekid, ECFA, EYE Filmmuseum en FLICK het Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture in Amsterdam. Het branche-evenement vindt plaats op dinsdag 23 oktober, een dag voor de opening van Cinekid for Professionals.

Hoe kunnen we samenwerken om een krachtige film- en medialobby te creëren; wat zijn de do’s en don’ts voor een succesvolle samenwerking op nationaal en Europees niveau, en hoe maken we film onderdeel van het standaardcurriculum op scholen? Dit zijn enkele van de uitdagingen waar aandacht aan zal worden besteed.

De vele kanten van film

Film biedt een schat aan mogelijkheden als cultureel onderwerp: film is kunst, film is entertainment en film maakt deel uit van ons cultureel erfgoed. Net als de andere kunsten kan film bewegen, entertainen en ons aan het denken zetten. Film is ook een zeer populair medium voor het ontdekken en begrijpen van de wereld. Het begrijpen van filmbeeldtaal is een essentiële vaardigheid geworden in onze samenleving; ook het begrijpen van de manier waarop afbeeldingen worden gebruikt en gepresenteerd is essentieel. Steeds meer organisaties werken samen om deze boodschap over te brengen.

Doel van het seminar is om onze kijk op visuele cultuur en de rol van film in het culturele en educatieve debat te verbreden en onderling te bespreken. ‘Best practices’ worden tegen het licht gehouden en in hands-on sessies wordt ingezoomd op verschillende onderwerpen.

Meer informatie

In informele sessies in een internationale omgeving doen aanwezigen meer kennis op over hoe je filmeducatie op de kaart kunt zetten bij Europese scholen. Informatie over de inhoud en sprekers volgt op de website. Tickets zijn los verkrijgbaar voor €49,95 maar combitickets zijn ook verkrijgbaar voor €249,95. Deze combitickets geven toegang tot Cinekid for professionals, het Cinekid Industry Forum en het Film Literacy Seminar. Kijk hier voor het bestellen van tickets.