Naar het activiteiten overzicht

Gaming Kennisevent LevelUp!

zaterdag 7 maart 2020, 11:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
LocHal Bibliotheek, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg, Nederland

Op 7 maart organiseert Mediaeigenwijs voor de tweede keer Level-Up!, een kennisevenement rondom gamen. Jongeren, ouders, zorgprofessionals en docenten gaan op deze dag met elkaar in gesprek over de vele aspecten van gamen, met als doel wederzijds begrip te creëren.

Programma en activiteiten

Het evenement is opgedeeld in 3 gamezones:

  1. Op de Game-Playground kunnen bezoekers oude en nieuwe games uitproberen. Ook is er de mogelijkheid FiFa te spelen met een E-sporter en mee te doen aan een Fortnite battle. Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor deze battle.
  2. Het onderdeel Game-Opportunities staat in het teken van indie games: kunstzinnige games met een innoverende aanpak. Vaak zijn dit interactieve verhalen met thema’s als eenzaamheid of depressie. Een voorbeeld hiervan is het project Romeincraft, een spel dat is gebaseerd op het populaire spel Minecraft. Bezoekers krijgen de kans meer te leren over de oude stad van Tilburg en historische gebouwen na te bouwen.
  3. Tijdens Game-Talks delen experts kennis over games en alles wat erbij komt kijken. Een van de Game-Talks wordt dit jaar verzorgd door de E-sporter Sem, professional gamer van Willem II. Hij vertelt over zijn leven als E-sporter en beantwoordt vragen. Leonie Kamps van het Trimbos-instituut vertelt daarnaast over de wetenschappelijke kant, de feiten en de cijfers over gamen, gameplezier en problematisch gamen. De derde spreker is Maurits Meeusen, E-sport commentator en zelf fervent speler. Hij neemt de luisteraars mee in de professionele wereld van de E-sports en geeft net als Sem een kijkje achter de schermen.

Meer informatie

Inschrijven is gratis en kan via deze link. Kijk voor meer informatie op de website.