Naar het activiteiten overzicht

Generation Discover festival

woensdag 17 oktober 2018, 09:00 tot zondag 21 oktober 2018, 18:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Malieveld, Koningskade, Den Haag, Nederland

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober organiseert Shell Nederland samen met partners het Generation Discover festival, dat als doel heeft de volgende generatie ontdekkers in beweging te brengen. Het festival is bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, studenten en jonge ondernemers. Tijdens het festival gaan jongeren op zoek naar antwoorden op ontwikkelingen waar de maatschappij nu en in de toekomst mee te maken krijgt, zoals globalisering, robotisering, automatisering en energietransitie.

Activiteiten

Met uiteenlopende activiteiten waarbij jongeren ook zelf aan de slag kunnen, wordt de nieuwe generatie ontdekkers geïnspireerd om na te denken over oplossingen voor mondiale problemen en ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie. Deze activiteiten variëren van het bouwen van ecologisch verantwoordde voertuigen (voor studenten) tot het brainstormen om zo innovatieve ideeën te bedenken (de Bright Ideas Challege voor het basisonderwijs).

Cyberdome

Onder meer ECP/Veiliginternetten.nl doet mee in de Cyberdome waarin jongeren de cyberwereld ervaren. Denk aan onderwerpen als veiligheid, programmeren, criminaliteit en preventie, maar vooral wat er allemaal digitaal kan gebeuren. De kinderen spelen zelf de sleutelrol in de ‘missie’.

Kijk hier voor meer informatie over Generation Discover.