Naar het activiteiten overzicht

Girlsday 2019

donderdag 11 april 2019, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Girlsday 2019 vindt plaats op donderdag 11 april en wordt georganiseerd door VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het doel is om meisjes de wereld van bèta, techniek en ICT te laten ontdekken.

Wat houdt Girlsday in?

Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Daar kunnen zij deelnemen aan interessante activiteiten, maken ze kennis met vrouwelijke medewerkers en leren ze meer over bèta/technische werkzaamheden.

Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren. Vaak omdat meisjes onbekend zijn met het werkgebied. Het bezoek aan een bedrijf kan helpen om de blik van meisjes  te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Binnen bedrijven groeit het besef dat diversiteit op de werkvloer voor betere resultaten zorgt.

Deelnemende bedrijven aan Girlsday merken dat de betrokkenheid en de bereidheid van (vrouwelijke) medewerkers om zich in te zetten voor de toekomstige generatie groot is. De bedrijven ervaren het als positief om het contact met scholen in de omgeving te onderhouden, aldus de organisatie.

Meer informatie

Hier vind je informatie over de deelnemende bedrijven en wat je kunt doen om zelf deel te nemen aan Girlsday.