Naar het activiteiten overzicht

Girlsday met SAP en Deloitte

Thursday 13 April 2017, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Amerikastraat 10, 5232BE 's-Hertogenbosch

Op donderdag 13 april vindt het door VHTO georganiseerde Girlsday-evenement plaatst. Deze dag is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Door het hele land organiseren diverse bedrijven verschillende activiteiten om de meisjes te inspireren en enthousiasmeren.

SAP Nederland en Deloitte geven op het kantoor van SAP in ‘s-Hertogenbosch tussen 9:00 – 14:00 uur via verschillende lessen een kijkje in de keuken van hun bedrijf.

Lessen:

  • Programmeren/coderen;
  • Het creëren van een vlogplatform waarbij actuele issues zoals identiteitsfraude worden uitgelegd;
  • Gaming: hoe ontwikkel je als bedrijf educatieve games?

Daarnaast zullen de bedrijven samen met de jongeren brainstormen over hoe de ICT-sector volgens hen aantrekkelijker gemaakt kan worden. Wat vinden de jonge meisjes interessant? Wat moet er veranderen zodat zij later voor een technisch beroep kiezen?

Waarom Girlsday?

Het tekort aan talentvol ICT-personeel dreigt steeds meer een obstakel te worden voor verdere groei. Het is daarom belangrijk om jongeren – en meisjes in het bijzonder – te enthousiasmeren voor de sector. SAP Nederland en Deloitte vinden dat hier een belangrijke taak ligt voor het bedrijfsleven.

ICT is namelijk een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven. Het zorgt voor veel gemak en ondersteunt ons bij veel dagelijkse bezigheden. Kennis hierover is dan ook belangrijk voor de groei van de Nederlandse economie. Verder bieden meerdere Europese landen ‘programmeren’ aan als verplicht vak op de basisschool of hebben intenties dit binnenkort in te voeren. Nederland loopt hier nog in achter, wat ten koste kan gaan van onze concurrentiepositie. Tot slot vergroot digitalisering de kans op cyberaanvallen en identiteitsfraude. Kennis van programmeren helpt om van kinderen goed geïnformeerde burgers te maken.

Reden genoeg dus om de handen ineen te slaan en hun ervaringen met de leiders van de toekomst te delen.