Naar het activiteiten overzicht

Global MIL Week Feature Conference + Youth Forum

Tuesday 24 September 2019, 00:00 tot Thursday 26 September 2019, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Göteborg, Zweden

In het kader van de Global Media and Information Literacy (MIL) Week 2019 vindt een Feature Conference & Youth Agenda Forum plaats van 24 tot en met 26 september in Göteborg. Het thema: ‘MIL Citizens: Informed, Engaged, Empowered’. Deze pre-conferentie wordt georganiseerd door middel van samenwerking tussen UNESCO, Alliantie der Beschavingen, Media and Information Literacy and Intercultural Dialogue (MILID) University Network,  Global Alliance for Partnerships on MIL (GAPMIL), County Council Region Västra Götaland  en de Universiteit van Göteborg.

Het evenement is bedoeld is voor alle stakeholders van de MIL-gemeenschap over de hele wereld. Inclusief maatschappelijke organisaties, de academische gemeenschap, onderzoekscentra, denktanks, overheden en beleidsmakers van de overheid, de Verenigde Naties en andere intergouvernementele organisaties, MIL-relevante industrieën, particuliere organisaties, stadsbestuurders, ‘smart cities’, ‘creative cities’, kennisnetwerken, onderwijsinstellingen, jeugdorganisaties, bibliotheken, musea, archieven, andere actoren op sociale media, en informatie- en mediaprofessionals.

Over het evenement

Tijdens de conferentie wordt ingegaan op het concept van MIL Citizens en hoe MIL kan bijdragen aan het verbeteren van verschillende niveaus van informatie, betrokkenheid en ‘empowerment’ voor iedereen. Door deze kwesties onder de aandacht te brengen, wil de organisatie vooruitgang boeken in de richting van de doelstellingen van open en pluralistische informatiesystemen, bevordering van duurzame ontwikkeling, integratie, gelijkheid, interculturele dialoog en bescherming van de democratie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Feature Conference op de website.