Naar het activiteiten overzicht

Grote Expertisedag Nieuwe Media #7

Friday 23 June 2017, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Universiteit van Amsterdam, James Wattstraat 78, Amsterdam

Op vrijdag 23 juni wordt door het Expertisecentrum Journalistiek de zevende Grote Expertisedag Nieuwe Media bij de Universiteit van Amsterdam georganiseerd met als thema ‘Waarheid en vertrouwen in de journalistiek’.

Medialessen voor het digitale nu van pioniers uit de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië en Nederland: innovatieve denkers en doeners presenteren hun nieuwste inzichten op het gebied van zoeken, vertellen en verspreiden van (online) nieuws. Aan de orde komen: News and Virtual Reality, 3D, Factchecking, public powered journalism, drone journalism, maar ook computer based onderzoeksjournalistiek in tijden van alternative facts, en de manier waarop de Russen ons nieuwsbeeld proberen te beïnvloeden met digitale trucs.

Sprekers

Tijdens dit event komen onder anderen de volgende sprekers aan het woord:

  • Chris Hambym, onderzoeksjournalist bij  BuzzFeed News. Hamby zal vertellen over de manier waarop Buzzfeed zich teweerstelt tegen de directe Twitter-aanvallen door Trump. Hoe onderzoeksjournalistiek te plegen in een post factual omgeving? Hoe heeft de komst van Trump het werk van Amerikaanse onderzoeksjournalisten veranderd? Hoe kunnen journalisten onder vuur onafhankelijk en feitelijk blijven berichten en het vertrouwen herstellen.
  • Jennifer Brandel, grondlegger van het zogenoemde ‘public-powered journalism’, en oprichter van het revolutionaire journalistieke platform Hearken. Brandel raakte er tijdens haar journalistieke loopbaan bij onder andere The New York Times en VICE van overtuigd dat het publiek kan bijdragen aan betere stukken. Ze zal daarom concrete tips geven om de lezer te betrekken bij onderwerpen en artikelen en vertellen waarom dit bijdraagt aan vertrouwen in de journalistiek.
  • Andrew Golis, general manager bij de Amerikaanse journalistieke website Vox en adviseur bij het Mobile Innovation Lab van de Britse krant The Guardian. Golis zal vertellen over nieuwe manieren om journalistiek werk online bij het juiste publiek te krijgen. Welke kanalen gebruik je voor welke stukken? Waar vind je nieuwe doelgroepen? En hoe trek je de aandacht en houd je die vast? Andrew spreekt uit ervaring en geeft praktische tips.

Meer informatie en inschrijven

De grote Expertisedag Nieuwe Media wordt gehouden bij de Universiteit van Amsterdam in zaal JWS 2. De reguliere tickets kosten 165 euro.  Meer informatie over onder andere het programma, verschillende ticketprijzen en mogelijkheid tot inschrijving is hier te vinden.