Naar het activiteiten overzicht

Save the date: Het Nationale Bibliotheekcongres

maandag 22 maart 2021, 12:00 tot donderdag 24 maart 2022, 18:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Sinds 2010 is het Nationale Bibliotheekcongres hét landelijke congres waar de openbare bibliotheken kennis uitwisselen en kennis opdoen. Op dit congres ontmoeten bibliotheekmanagement, domeinspecialisten, medewerkers en netwerkpartners elkaar.

Kunnen meedoen in de digitale samenleving is sinds de coronacrisis belangrijker dan ooit. Daarvoor is vaardig en weerbaar zijn van groot belang. Tijdens de editie van het Nationale Bibliotheekcongres die aan het begin van dit jaar plaatsvond, stond het thema digitaal burgerschap centraal. We hebben toen veel kennis met elkaar gedeeld. Tijdens de volgende editie in maart 2022 gaan we met die kennis aan de slag. Want ook voor de bibliotheeksector geldt: je leert het beste door te doen.

Programma

Het Nationale Bibliotheekcongres biedt een afwisselend programma met keynotes, workshops en besprekingen. In de wandelgangen en tijdens het avondprogramma is er ruim gelegenheid om met collega’s bij te praten en nieuwe contacten te leggen. Het congres is onderdeel van het programma Landelijke Kennisdeling.

Praktische informatie

Het Congres vindt dit jaar op locatie plaats:

  • 22 maart: De Nieuwe Kolk in Assen
  • 23 maart: Klokgebouw in Eindhoven
  • 24 maart: Flint in Amersfoort

Kies de datum en locatie die het best bij jou past en noteer ze in je agenda. Later volgt meer informatie en kun je je aanmelden. Houd er rekening mee dat het programma begint om 12.00 uur en eindigt met een drankje en een hapje.