Naar het activiteiten overzicht

Hoe werken we met educatieve robots?

donderdag 31 januari 2019, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Waag, Nieuwmarkt 4, Amsterdam, Nederland

Robots kunnen worden ingezet als ondersteuning bij educatie, bijvoorbeeld door iemand met autisme verschillende gezichtsuitdrukkingen te leren begrijpen. Deze vorm van leren van kunstmatige intelligentie begint ook langzaam maar zeker de klaslokalen te bereiken. Tijdens dit Engelstalige evenement, georganiseerd op 31 januari door Waag Society, worden de volgende vragen beantwoord: hoe kun je educatieve robots inzetten en hoe verrijken ze het leerproces?

Programma

Tijdens dit evenement zal er in groepen gewerkt worden. Het doel: een verkenning van de risico’s en mogelijkheden van de verschillende ’typen’ robots. Voorafgaand is er een presentatie van Cristina Zaga (Universiteit Twente) over de interactie tussen kinderen en robots en hoe educatieve robots momenteel worden ingezet. De bijeenkomst wordt afgesloten met een presentatie van Matthijs Smakman (Hogeschool Utrecht en Vrije Universiteit Amsterdam) over de morele bezwaren tegen educatieve robots.

Meer informatie

Lees meer over het programma op de website van Waag. De kosten van dit evenement bedragen €5,00, klik hier voor tickets. De voertaal van de bijeenkomst is Engels.