Naar het activiteiten overzicht

Vertraging en aandacht in de digitale wereld, hoe werkt Slow Looking?

woensdag 31 maart 2021, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op woensdag 31 maart 2021 organiseert Kennisnet een online webinar over digitale geletterdheid en Slow Looking. Aan de hand van praktijkvoorbeelden helpt Kennisnet scholen in het primair en voortgezet onderwijs met de voorbereiding op digitale geletterdheid. De webinar is bedoeld voor schoolbestuurders, schoolleiders en docenten in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Deze webinar is onderdeel van de webinarreeks ‘Digitale geletterdheid en digitaal burgerschap’ georganiseerd door Kennisnet.

Programma

Als aftrap van de webinarreeks presenteren Remco Pijpers en Liesbeth Breek de sessie: Vertraging en aandacht in de digitale wereld, hoe werkt Slow Looking? Remco Pijpers is strategisch adviseur digitale geletterdheid en ethiek bij Kennisnet. Liesbeth Breek is docente Frans bij het Lyceum Sancta Maria. Samen gaan zij in gesprek over het creëren van bewustwording rond digitalisering en beeldvorming.

Tijdens de webinar wordt er gekeken naar (online) beelden en gepraat over perspectieven om bewustwording te creëren rond digitalisering en beeldvorming. Liesbeth Breek laat zien hoe je binnen een klaslokaal bijdraagt aan de digitale weerbaarheid van je leerlingen. De werkvorm Slow Looking kan op afstand toegepast worden.

Praktische informatie

De webinar vindt op woensdag 31 maart plaats van 15.30 tot 17.00 uur. De webinar wordt online gehouden via Microsoft Teams. Meld je aan voor de webinar via het aanmeldformulier. Meer informatie vind je op de website van Kennisnet.