Naar het activiteiten overzicht

Hybrid Human Artificial Intelligence-conferentie

Monday 13 June 2022, 09:00 tot Friday 17 June 2022, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan, Amsterdam, Nederland

Met behulp van AI mensen helpen en vice versa: dat is het hoofdthema van de eerste, internationale Hybrid Human Artificial Intelligence-conferentie (HHAI2022). Organisatoren Dutch Hybrid Intelligence Centre en het European HumaneAI Network leggen tijdens de conferentie de nadruk op het versterken van de menselijke intelligentie, niet het vervangen daarvan.

Netwerk Mediawijsheid draagt bij aan de HHAI Hackaton van 3 tot 12 juni, waarbij nepnieuws doormiddel van AI wordt opgespoord.

Van 13 tot 17 juni presenteren wetenschappers op het gebied van cognitieve en sociale wetenschappen, filosofie en ethiek hun huidige werk over Hybrid Human Artificial Intelligence. De sprekers worden geïnspireerd door de huidige ontwikkelingen in AI, maar houden ook rekening met nieuwe benaderingen en oplossingen. Naast de hoofdsprekers worden verschillende workshops aangeboden waar je onder andere leert over de basisbegrippen van ‘menselijke’ AI.

Programma

Van 13 tot 17 juni vinden er verschillende lezingen plaats van sprekers:

  • Hoogleraar computertechnologie Paul Lukowicz spreekt dinsdagavond 14 juni
  • Woensdagmiddag vertelt hoogleraar ethiek en technologie Joanna Bryson over haar kijk op de AI-effecten op individueel, nationaal en mondiaal vlak
  • Wendy Mackay is donderdagmiddag aan de beurt. Tijdens haar lezing discussieert Mackay over het ontwikkelen van methodes voor het creëren van mens-computerpartnerschappen die profiteren van de vooruitgang in machine learning, maar die de gebruiker ook de controle geven
  • Hoogleraar aan Harvard Fernanda Viegas sluit vrijdagmiddag de conferentie af

Op 14 juni wordt het winnende team van de hackaton bekend gemaakt.

Bekijk hier het volledige programma met alle sprekers en de planning van de workshops.

Praktische informatie

De conferentie vindt plaats op 13 tot en met 17 juni op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Dagtickets kosten 100 euro, een ticket voor de volledige vijf dagen 500 euro. Studenten krijgen korting en betalen 75 euro per dag en 350 euro voor de gehele conferentie. De tickets zijn hier te bestellen.