Naar het activiteiten overzicht

IMPAKT Festival 2022

woensdag 2 november 2022, 11:00 tot zondag 6 november 2022, 18:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Utrecht, Nederland

Het IMPAKT Festival 2022 – The Curse of Smooth Operations draait om de volgende stelling: technologie is het meest onbevredigend als ze werkt. We weten allemaal hoe frustrerend het kan zijn als technologie niet werkt, onvoorspelbaar is of er helemaal mee ophoudt. Van 2 – 6 november nodigt het IMPAKT Festival je uit om in de tegenovergestelde richting te denken: zou het zo kunnen zijn dat technologie het meest onbevredigend is als ze wél goed werkt of zelfs de verwachtingen overtreft?

Thema

Het idee dat technologie kan zorgen voor ultieme bevrediging en tegelijkertijd voor volledige teleurstelling is verbijsterend en paradoxaal. Omdat de kunst bij uitstek in staat is om met zulke tegenstrijdigheden om te gaan, zet het IMPAKT Festival 2022 kunst in het middelpunt.

Programma

Met werken van onder anderen Danica DakićΜarta Dauliūtė & Viktorija Šiaulytė, Anita Di BiancoZachary FormwaltSasha Litvintseva & Beny WagnerAlaa Mansour en Todd McGowan & Ryan Engley van de filosofie-podcast Why Theory. Installaties, films en performances vormen de kern van het programma, met lezingen en debatten. Het festival wordt gecureerd door Erik Bünger en Florian Wüst. Kijk hier voor het hele programma.

Praktische informatie

Het festival vindt plaats tussen 2 en 6 november, op verschillende locaties in Utrecht én online. Je kan je hier inschrijven voor de nieuwsbrief van IMPAKT voor updates.