Naar het activiteiten overzicht

IMPAKT Festival 2023: Our Terms, Our Conditions

woensdag 1 november 2023, 00:00 tot zondag 5 november 2023, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
IMPAKT - Centre for Media Culture, Lange Nieuwstraat 4, 3512 PH Utrecht, Nederland

Het IMPAKT Festival 2023 is tussen 1 en 5 november terug met talks, panels, performances, film screenings en tentoonstellingen, in Utrecht, maar ook online. Het thema van dit jaar is: Our Terms, Our Conditions. Oftewel, een einde maken aan onleesbare gebruikers-overeenkomsten en niet meer blindelings instemmen met cookies die je activiteiten volgen. Het is de hoogste tijd dat iedereen die een smartphone, internet en andere technologieën gebruikt, gaat opkomen voor zijn rechten.

Programma

Het IMPAKT Festival 2023 wordt op 1 november geopend in de Stadsschouwburg Utrecht door activist en technoloog Chelsea Manning en Alexandra van Huffelen, Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering.

Tijdens het IMPAKT Festival 2023 wordt onderzocht hoe de digitale gebruikers de controle over hun gegevens kunnen terugeisen en meer zeggenschap krijgen over de technologieën. Het IMPAKT Festival 2023 zal een platform zijn voor een open dialoog met politici en beleidsmakers. Zij zijn degenen die betere wetgeving moeten ontwikkelen, die platforms dwingt om zich ethischer te gedragen.

Het fysieke festival en de festivaltentoonstellingen vinden plaats in Utrecht. Keynotes, performances, panels en programma’s worden live gestreamd op Planet IMPAKT.

Een greep uit het programma:

  • Our Future with AI: een paneldiscussie over kunstmatige intelligentie, de risico’s en de mogelijkheden, met onder andere Hind Dekker-Abdulazziz, Vladan Joler, en Ahnjili Zhuparris
  • Deepfakes: Creation and Detection: een workshop georganiseerd door Ahnjili Zhuparris waarbij je zelf aan de slag kunt gaan met het maken van deepfakes. Je leert ook vaardigheden om deepfakes te kunnen herkennen
  • Don’t Be Evil: de hoofdtentoonstelling van het IMPAKT Festival 2023 waarin werken van gerenommeerde en opkomende internationale kunstenaars worden gepresenteerd. Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling
  • Reclaiming Digital Agency: deze aanvullende tentoonstelling loopt van 1 tot 19 november 2023 en presenteert een selectie werken van de projectgroepen die betrokken zijn bij CODE

Bekijk hier het volledige programma.

Praktische informatie

Het IMPAKT Festival vindt plaats van 1 t/m 5 november. De tentoonstelling Don’t Be Evil loopt van 1 november 2023 t/m 7 januari 2024.

Een standaard festivalpas kost €39,50. Je kunt dan alle vijf de dagen naar alle programma’s op locatie of online. Als je niet het hele festival wilt meemaken kun je ook een dagpas kopen voor €19,50. Losse tickets kosten €7,50. Je kunt ook voor €15,00 een ticket kopen voor alleen de opening van het IMPAKT Festival op 1 november. Hiermee krijg je ook toegang tot het hele online festivalprogramma. Bestel hier je ticket(s).

Als professional accreditering aanvragen? Dat kan hier.