Naar het activiteiten overzicht

IMPAKT Festival 2023: Our Terms, Our Conditions

woensdag 1 november 2023, 00:00 tot zondag 5 november 2023, 23:59

Locatie:
IMPAKT - Centre for Media Culture, Lange Nieuwstraat 4, 3512 PH Utrecht, Nederland

Het IMPAKT Festival 2023 is tussen 1 en 5 november terug met talks, panels, performances, film screenings en een tentoonstelling in Utrecht en ook online. Thema van dit jaar is: Our Terms, Our Conditions, oftewel een einde maken aan onleesbare gebruikers-overeenkomsten, niet meer blindelings instemmen met cookies die de  activiteiten volgen. Het is de hoogste tijd dat iedereen die een smartphone, internet en andere technologieën gebruikt, gaat opkomen voor zijn rechten.

Programma

Tijdens het IMPAKT Festival 2023 wordt onderzocht hoe de digitale gebruikers de controle over hen gegevens kunnen terugeisen en meer zeggenschap krijgen over de technologieën. Het IMPAKT Festival 2023 zal een platform zijn voor een open dialoog met politici en beleidsmakers. Zij zijn degenen die betere wetgeving moeten ontwikkelen, die platforms dwingt om zich ethischer te gedragen.

Meer over het programma vind je op de website van IMPAKT.

Praktische informatie

Het IMPAKT Festival vindt plaats van 1 t/m 5 november. Informatie over kaartverkoop en het programma worden later bekendgemaakt.

In het kader van dit festival organiseert IMPAKT ook een tentoonstelling. Deze tentoonstelling kan bezocht worden tussen 1 november 2023 en 7 januari 2024.

Als professional accreditering aanvragen? Dat kan hier.