Naar het activiteiten overzicht

IMPAKT: Tentoonstelling Don’t Be Evil

woensdag 1 november 2023, 00:00 tot zondag 7 januari 2024, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Lange Nieuwstraat 4, Utrecht, Nederland

In het kader van het IMPAKT Festival 2023 presenteert IMPAKT Don’t Be Evil: een tentoonstelling die op speelse wijze in gaat op belangrijke kwesties die invloed hebben op onze digitale rechten en agency. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals surveillance, data-extractie, Big Tech-strategieën, de uitvergroting van menselijke vooroordelen en onze toekomst met kunstmatige intelligentie (AI).

De werken vallen op vanwege hun inspirerende of provocerende inhoud en de manier waarop ze humor en verrassing gebruiken. Ze zorgen voor bewustwording en informeren ons over wat er op het spel staat in een steeds sneller digitaliserende wereld.

Programma

Op 1 november om 17.00 zal Eva Oosters, wethouder Cultuur Utrecht, de festivaltentoonstelling officieel openen. Diverse kunstenaars zullen aanwezig zijn en vertellen kort over hun werk. Gedurende het IMPAKT Festival, dat loopt van 1 tot en met 5 november 2023, worden er ook rondleiding georganiseerd onder leiding van curatoren en kunstenaars.

Meer informatie over het festival vind je hier.

Je kunt de tentoonstelling tussen 1 en 5 november van woensdag tot en met zondag bezoeken tussen 12.00 en 20.00. Vanaf 8 november zijn de bezoektijden aangepast naar 12.00 tot 17.00.

Tijdens de tentoonstelling kun je werken bewonderen van onder anderen de volgende kunstenaars:

  • Dasha Ilina
  • Martin Nadal
  • Simone C. Niquille
  • Roel Heremans
  • Vladan Joler
  • Caroline Sinders

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de website.

Praktische informatie

De tentoonstelling loopt van 1 november 2023 tot en met 7 januari 2024 en kan gedurende deze periode bezocht worden van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 bij het Centrum voor Mediacultuur op de Lange Nieuwstraat 4, in Utrecht. Een ticket kost €7,50. Bestel je ticket hier.