Naar het activiteiten overzicht

IMPAKT TV: Digitale platforms, data, algoritmen en onze democratie

donderdag 24 november 2022, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 24 november vindt de maandelijkse livestream van IMPAKT TV plaats, met deze keer als gast Prof. José van Dijck. Van Dijck is hoogleraar Media en Digitale Samenleving aan de Universiteit Utrecht en een belangrijke speler op het internationale terrein van de mediastudies.

Platforms als Google, Apple, Facebook/Meta en Amazon spelen een cruciale rol in ons digitale leven en sociaal verkeer en zijn sturende krachten geworden in de manier waarop maatschappijen zijn georganiseerd. De platforms zelf zijn echter gebaseerd op commerciële belangen en we kunnen er alleen aan deelnemen in ruil voor data over ons online gedrag. Van Dijck onderzoekt de invloed van die ‘platformisering’ op de vormgeving van samenlevingen en verkent hoe de digitale maatschappij anders georganiseerd kan worden op basis van publieke waarden als privacy en autonomie, in plaats van louter commerciële.

Praktische informatie

De gehele livestream is te volgen op Planet IMPAKT en een toegangskaartje kan je hier kopen. De livestream duurt van 20.00 tot 21.30 uur.