Naar het activiteiten overzicht

Inspiratiedagen Virtual Reality in het Onderwijs

donderdag 29 november 2018, 09:30 tot vrijdag 25 januari 2019, 16:45

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Virtual Reality Learning Lab, Langegracht 70, Leiden

Benieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality in het onderwijs? Wat voor lesmateriaal er al beschikbaar is? Hoe je dat inzet in de klas of training? En hoe je zélf virtual reality ervaringen kunt maken met 360°-camera’s en eenvoudige software? Ideeën opdoen kan tijdens de Inspiratiedag Virtual Reality in het Onderwijs van Virtual Reality Lab in Leiden. Leer over de laatste ontwikkelingen, ervaar de nieuwste VR-hardware en -software, raak bekend met verhalen uit de praktijk en ga zelf aan de slag.

De Inspiratiedag vindt drie keer plaats:

  • Donderdag 29 november 09.30 – 16.45 uur
  • Woensdag 12 december 09.30 – 16.45 uur
  • Vrijdag 25 januari 2019 09.30 – 16.45 uur

Voor wie?

Docenten van alle onderwijsniveaus, Learning & Development professionals, ontwikkelaars van lesmateriaal, mediacoaches, trainers, beleidsmakers en onderwijsdirecteuren. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Waarom virtual reality in het onderwijs?

Technologie moet meer dan een gadget zijn: het moet een verrijking zijn voor het onderwijs. In het onderzoek zijn veel redenen te vinden waarom virtual reality meerwaarde kan bieden als leermiddel. Hoe maak je hier goed gebruik van, terwijl je de nadelen probeert te vermijden? Hoe vertaal je dat naar een concrete onderwijsinnovatie? Dat is de uitdaging tijdens de trainingen van het VR Learning Lab.

Meer informatie

Deelname aan een Inspiratiedag kost €275. Voor meer informatie over de Inspiratiedagen en om je in te schrijven, klik hier.