Naar het activiteiten overzicht

Inspiratiemiddag Maand van de Geschiedenis 2024

Wednesday 13 March 2024, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Overweeg jij om met je organisatie mee te doen met de Maand van de Geschiedenis in oktober? Maar kun je nog wel wat inspiratie, tips en praktische informatie gebruiken? Op woensdagmiddag 13 maart organiseert het Nederlands Openluchtmuseum, organisator van de Maand van de Geschiedenis, een inspiratiemiddag voor deelnemers en geïnteresseerden in Mediamuseum Beeld & Geluid Hilversum.

De Maand van de Geschiedenis vindt plaats in oktober. Het thema dit jaar is ‘Echt nep’. Tijdens dit evenement worden in samenwerking met talloze musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele instellingen door het hele land activiteiten georganiseerd.

Programma

Tijdens de inspiratiemiddag kun je inspiratie opdoen rondom het thema, krijg je praktische informatie en de mogelijkheid om te netwerken. Het programma bestaat onder andere uit:

  • Een interview met de essayist van dit jaar
  • Een panelgesprek met deelnemers van afgelopen jaar over best practices, waarin tips en tricks worden gedeeld
  • Een samenwerkopdracht, waarbij je met een groepje collega’s uit het veld aan de slag gaat om een activiteit te verzinnen
  • Een podiumkunstuitvoering van Theatergroep Aluin

Kijk voor meer informatie op de website van de Maand van de Geschiedenis.

Meer informatie

De inspiratiemiddag voor de Maand van de Geschiedenis vindt plaats op woensdag 13 maart van 14.00 tot 17.30 uur in het Mediamuseum Beeld & Geluid in Hilversum. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 1 maart via deze link.

Ben je wel geïnteresseerd, maar kun je niet bij de inspiratiemiddag aanwezig zijn? Dan kun je ook het inspiratieboekje opvragen door een mailtje te sturen aan maand@openluchtmuseum.nl. Je krijgt dan in maart het boekje toegestuurd, inclusief alle praktische informatie over meedoen. Je kunt je via deze link ook inschrijven voor de deelnemersbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van praktische zaken.