Naar het activiteiten overzicht

Inspiratiemiddag onderwijsrobot

woensdag 19 juni 2019, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht, Nederland

Op 19 juni organiseren WisMon en Robotsindeklas.nl een inspiratiemiddag over robots in het onderwijs. De dag is bedoeld voor leerkrachten, ICT-coördinatoren, schoolbesturen en andere geïnteresseerden die benieuwd zijn naar de mogelijkheden om de onderwijsrobot als leermiddel in te zetten in het onderwijs.

Ben je benieuwd hoe je een robot in je les kunt gebruiken? Wil je geïnspireerd raken over hét leermiddel van de toekomst? Kom dan kennismaken met onderwijsrobot NAO. NAO bereidt leerlingen voor op een digitale samenleving. De onderwijsrobot is een leermiddel waarmee leerlingen om leren gaan met technologie en werken aan hun digitale vaardigheden. Daarnaast kunnen leerlingen met NAO oefenen voor schoolvakken als rekenen en taal.

Op het programma

De organisatoren laten zien hoe leerlingen de onderwijsrobot kunnen programmeren. Zo kan NAO al door de jongste basisschoolleerlingen worden geprogrammeerd met behulp van instructiekaartjes. Oudere leerlingen programmeren NAO met blokkentaal via een online omgeving. De robot kan praten en lopen, en reageert op spraak en aanraking. Door interactie met de onderwijsrobot leren leerlingen de technologie van morgen beter begrijpen en ermee werken.

De onderwijsrobot kan daarnaast ingezet worden als assistent. Laat NAO een quiz geven bij thematische lessen of gebruik NAO voor taal- en rekenlessen. Als leerkracht maak je zelf lesmateriaal of selecteer je een app uit de online bibliotheek. NAO kan een presentatie geven op een smartboard en een verhaaltje vertellen. Je kunt de robot in de klas ook als “energizer” inzetten om leerlingen even intens te laten meebewegen met de robot .

Meer informatie

Toegang is gratis. Bezoek de site voor meer informatie en om je aan te melden.