Naar het activiteiten overzicht

Webinars V(V)E: Neem media mee!

Tuesday 8 February 2022, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

In een wereld die steeds digitaler wordt zijn ouders verantwoordelijk voor mediaopvoeding, maar ouders kunnen het niet alleen. Het is aan professionals om ervoor te zorgen dat kinderen (en ouders) zien hoe media bewust en in balans kan worden ingezet. Zij kunnen samen met ouders werken aan mediaopvoeding,  zij een basis creëren voor het werken aan (digitale) geletterdheid én door media bewust in te zetten, de media ook gebruiken voor de ontwikkeling van kinderen.

Mediasmarties organiseert i.s.m. DmaakthetBont, Monop en Lagendijk Empowering organiseert lokale conferenties VVE: neem media mee. De conferenties zijn bedoeld om professionals die werkzaam zijn in het onderwijs of de kinderopvang te inspireren om (digitale) media te gebruiken om het (taal)onderwijs onder kinderen te versterken.

Praktische informatie

Meer weten? Er worden twee webinars georganiseerd met meer informatie over de mogelijkheden. Eén voor bibliotheken op 8 februari en één voor beleidsmedewerkers Onderwijs en Welzijn van gemeenten op 15 februari. Aanmelden voor beide webinars doe je hier.