Naar het activiteiten overzicht

Internationale Dag van de Persvrijheid: Difference Day

Wednesday 3 May 2017, 11:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel, België

Sinds 1993 wordt op 3 mei de Internationale dag van de Persvrijheid georganiseerd. Ter gelegenheid hiervan hebben de Vrije Universiteit Brussel, de Université Libre de Bruxelles en de Erasmushogeschool Brussel, BOZAR, Evens Foundation en imec, samen met andere partners, 3 mei omgedoopt tot Difference Day. Voor hen betekent het vieren van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting het eren van mensen en organisaties die een verschil maken in het beschermen en bevorderen van deze waarden.

Difference Day 2017 zit vol workshops, vergaderingen en debatten, en het werk van organisaties en journalisten zal worden bekroond tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking. Het event wordt gehouden in het kunstcentrum BOZAR in Brussel.

Mediawijs.be

Netwerkpartner Mediawijs.be is één van de partners van Difference Day en organiseert tijdens deze dag ‘Living Library’. Leekrachten en studenten krijgen hierbij de mogelijkheid te speeddaten met enkele mediaprofessionals over nieuws en ‘fake news’.

Meer informatie

Meer informatie, zoals en uitgebreid overzicht van het programma, is te vinden op de Difference Day website. Interesse in Difference Day? Het event is gratis toegankelijk, inschrijving is wel verplicht.