Naar het activiteiten overzicht

Internet Governance Forum (IGF) 2018

maandag 12 november 2018, 00:00 tot woensdag 14 november 2018, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
UNESCO, Place de Fontenoy, Paris, Frankrijk

Van maandag 12 t/m woensdag 14 november vindt in Parijs het dertiende Internet Governance Forum (IGF) plaats. Stakeholders uit meer dan 130 landen zullen zich deze dagen buigen over uiteenlopende internet-issues. Van standaardisatie, veilig internet voor kinderen tot een open en vrij internet en privacy.

Over IGF

Het IGF biedt een platform aan alle stakeholdersgroepen zodat zij op gelijke voet met elkaar de discussie kunnen aangaan over het beleid in relatie tot het internet. Het IGF informeert en inspireert beleidsmakers in zowel de publieke als in de private sector. Er hoeft niets besloten te worden. Vier dagen lang draait het om het uitwisselen van informatie, het delen van kennis en goede voorbeelden waarbij het debat niet hoeft te worden geschuwd. Het IGF faciliteert een gemeenschappelijke verstandhouding over zowel het benutten van kansen die het internet biedt als ook de risico’s en uitdagingen die hierdoor ontstaan.

NL IGF

ECP | platform voor de InformatieSamenleving, is een van de initiatiefnemers van de nationale equivalent van het IGF, het NL IGF. Het NL IGF wil een brug slaan tussen de Nederlandse visies en best practices rond internet governance en het jaarlijkse IGF. Daarnaast draagt het NL IGF bij aan de standpuntbepaling rond mondiale internetgerelateerde vraagstukken. Dit doet zij middels diverse activiteiten als bijeenkomsten, sociale mediaberichten en een website. Andere initiatiefnemers van het NL IGF zijn het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en SIDN. Meer info over NL IGF vind je op nligf.nl.

Meer weten?

Meer informatie over het IGF  vind je op deze Nederlandstalige site, of op de officiële site.