Naar het activiteiten overzicht

‘Is dit echt?’ – Cinekid Festival 2023

zondag 15 oktober 2023, 00:00 tot zondag 29 oktober 2023, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Cinekid organiseert dit jaar tussen 15 en 29 oktober voor de 37e keer het Cinekid Festival. Met het thema “Is dit echt?” draait het festival dit jaar om toenemende invloed van kunstmatige intelligentie (AI). Met een sterke focus op het vertellen van verhalen, media, film, beeldtaal, storytelling, interactie en creatie. Op donderdag 28 september wordt het volledige festivalprogramma bekend en start de kaartenverkoop.

Programma

Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Het Cinekid Festival, ’s werelds grootste media- en filmfestival voor kinderen, is tijdens de herfstvakantie in het hele land te bezoeken.

  • Cinekid Festival door heel Nederland: 16 t/m 29 oktober 2023
  • Cinekid Festival Amsterdam: 21 t/m 27 oktober 2023
  • Cinekid Scholenprogramma: 16 t/m 20 oktober 2023
  • Cinekid for Professionals: 24 t/m 27 oktober 2023

Bekijk het volledige programma hier.

Cinekid Game & App Award i.s.m. Netwerk Mediawijsheid

Met deze award wil Cinekid samen met Netwerk Mediawijsheid makers die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren, graag belonen. Tegelijkertijd is het van belang om een mediawijs gamedesign te stimuleren in de wereld van lootboxes en privacy issues. Daarom biedt Netwerk Mediawijsheid het prijzengeld van € 2500 aan.

Acht inzendingen zijn geselecteerd en deze zijn allemaal te spelen in het MediaLab tijdens Cinekid Festival van 15 t/m 27 oktober 2023 in Pathé Amsterdam Noord. Hier lees je meer over de award en de games die Netwerk Mediawijsheid geselecteerd heeft.

Praktische informatie

’s Werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen wordt tijdens herfstvakantie (15 t/m 29 oktober 2023) in heel Nederland georganiseerd. Kaartverkoop en het programma per locatie worden op 28 september bekendgemaakt.