Naar het activiteiten overzicht

Kennisevent Desinformatie – lancering Mediajungle Super Fake Safari

vrijdag 14 oktober 2022, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Bibliotheek Franeker, Sint Martiniplantsoen, Franeker, Nederland

Bibliotheken Noord Fryslân en Mediajungle organiseren vrijdag 14 oktober 2022 (15.00-17.30) een kennisevent over desinformatie voor professionals in de Bibliotheek Franeker. Een interessante middag met inspirerende sprekers over de werking en impact van nepnieuws, clickbait en andere vormen van online desinformatie. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

De impact van desinformatie zoals nepnieuws is nog nooit zo groot geweest. Hoe ga jij als leerkracht, leesconsulent, overheidsorganisatie of zorgprofessional om met de toenemende invloed van nepnieuws, complottheorieën en faketechnologie? Laat je inspireren tijdens het kennisevent.

Programma

Het kennisevent over desinformatie is interessant voor het onderwijs, wijk- en gebiedsteams, overheidsmedewerkers en zorginstellingen uit Noord-Nederland. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De inloop is vanaf 14.30, het programma start om 15.00 uur. Rond 17.00 is het programma afgelopen en is er een borrel om na te praten en om de herfstvakantie in te luiden.

Aanwezig zijn drie topsprekers uit die het onderwerp elk vanuit hun eigen perspectief benaderen. Onder hen is Niels Bloembergen, oprichter van de Mediajungle. Hij zal tijdens het kennisevent tevens de Super Fake Safari lanceren, een speelse combinatie van een fysieke puzzel en een app.

Praktische informatie

Het kennisevent vindt plaats op vrijdag 14 oktober tussen 15.00 en 17.30 uur. Meer informatie en de aanmeldlink vind je hier.