Naar het activiteiten overzicht

Kennisevent gamen: Level-Up!

Saturday 23 February 2019, 12:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg

Op zaterdag 23 februari organiseert het innovatienetwerk Jeugd Level-up!, een kennisevent rondom het onderwerp gamen.
Het doel: het beeld rondom gamende jongeren vanuit verschillende perspectieven bekijken en hiermee het heersende vooroordeel rondom gamen verminderen, zodat er ruimte ontstaat voor dialoog en wederzijds begrip.

Een ontmoetingsplek waar jongeren, ouders, zorgprofessionals en docenten met elkaar in contact kunnen komen, kennis kunnen ophalen, inspiratie op kunnen doen, hulp en/of advies kunnen krijgen, maar ook om kansen te kunnen zien en misschien wel grijpen. Een mix van educatie, zorg, kansen en plezier.

Programma

Level-up! bestaat uit drie ‘game-zones’:

Game Playground

Een plek waar jongeren die affiniteit hebben met gamen elkaar offline kunnen vinden en waar de volwassen doelgroep (ouders, zorgprofessionals, docenten) kan ervaren dat gamen niet problematisch hoeft te zijn, maar dat gamen ook veel kansen biedt. Daarnaast kun je samen met een professionele gamer Fortnite spelen.

Game Opportunities

Bij dit onderdeel ervaren bezoekers dat gamen ook een middel is waarmee jongeren hun competenties en vaardigheden ontwikkelen die van belang kunnen zijn in hun schoolcarrière, keuze voor vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt. Gamification start-ups zijn hier te vinden en een gamedesign-opleiding is aanwezig. Er zal ook een streamer aanwezig zijn, zij verdient haar geld met haar kanaal op Twitch: Sunachu. Ter plekke kunnen de bezoekers zien hoe zij haar video’s streamt en wat daarbij komt kijken.

Game Talk

Game Talk is de plek waar bezoekers kennis kunnen ophalen over jongeren en gamen. De sprekers die komen hebben allen een diverse achtergrond en zullen vanuit verschillende invalshoeken een presentatie geven rondom dit onderwerp. Het belangrijkste doel van dit onderdeel is het vooroordeel rondom het gamen zoveel mogelijk weg te nemen, waardoor jongeren met hun ouders, docenten en/of zorgprofessionals beter in dialoog kunnen gaan en eerder om hulp of advies kunnen vragen.

Sprekers:

  • Tony van Rooij, Trimbos-instituut Projectleider Gamen, Gokken en Mediawijsheid
  • E-sporter Lars Wiering, professioneel gamer ECVesports
  • Rikke Schrauwen, ondernemer, ervaringsdeskundige gameverslaving, Esports en gaming
  • Ivar Posthumus, Pegi: De kijkwijzer voor games

Meer informatie

Van 12.00 tot 17.00 uur kun je terecht in de LocHal in Tilburg. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan hier in.