Naar het activiteiten overzicht

Kennisevent over gamen: LevelUp (Dutch Technology Week)

zaterdag 5 juni 2021, 12:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
LocHal Bibliotheek, Burgemeester Brokxlaan, Tilburg, Nederland

LevelUp is een event met een focus op het inzetten van gamen voor sociale verbinding, talentontwikkeling en innovatie. Voor het derde jaar op rij biedt het event een podium aan o.a. ondernemers, gamers en jongerenwerkers om hun visie op gamen met jong en oud te delen. Dit jaar zal LevelUp plaatsvinden tijdens de Dutch Technology Week in Tilburg op 1 en 5 juni.

Programma

Game-Talks – 1 juni van 19.30 tot 21.30 uur
Experts geven hun kennis en kijk op gamen. Acht diverse sprekers zullen hier hun visie en werk presenteren. Deze presentaties zijn online bij te wonen en je kan je aanmelden voor twee verschillende sprekers. Meld je hier aan voor de Game-Talks.

Game-Playground – 5 juni van 12.00 tot 17.00 uur
Dit is de plek waar jongeren die affiniteit hebben met gamen elkaar kunnen vinden en waar volwassenen kunnen ervaren hoe sociaal verbindend en stimulerend gamen kan zijn. Tijdens het event zijn er toernooien met allerlei verschillende games waar gamers en niet-gamers elkaar kunnen uitdagen. Meld je hier aan voor een van de activiteiten.

Game-Opportunities – 5 juni van 12.00 tot 17.00 uur
Bij dit onderdeel ervaar je dat gamen ook een middel is waarmee je competenties en vaardigheden kunt ontwikkelen. Voor veel kinderen en jongeren draagt gamen bij aan het ontwikkelen van executive functies. Daarnaast leren gamers bijvoorbeeld veel over innovatieve technieken en taal, waardoor dit alles bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling richting studiekeuzes, carrièrekansen en de arbeidsmarkt. Meld je hier aan voor een van de activiteiten.

Praktische informatie

LevelUp vindt plaats tijdens de Dutch Technology Week in Tilburg op dinsdag 1 en zaterdag 5 juni. Het event is gratis. De Game-Talks en Game-Playground activiteiten zullen online plaatsvinden. De Game-Opportunities zullen gedeeltelijk online en in de LocHal in Tilburg plaatsvinden. Voor meer informatie bekijk de website van LevelUp.