Naar het activiteiten overzicht

Kennissessie: AI-wijsheid in het onderwijs? Do’s en don’ts met generatieve AI

donderdag 18 januari 2024, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Een jaar geleden zorgde ChatGPT voor een schokgolf in het onderwijs. Hoe gaan we om met de opkomst van generatieve AI? Het stof is inmiddels wat neergedaald en één ding is duidelijk: we moeten leerlingen klaarstomen voor een wereld met AI. Welke mediawijze competenties zijn daarvoor belangrijk? Wat zijn geschikte manieren om AI-wijsheid een plek te geven in het onderwijs? En wat werkt juist niet? Tijdens de Kennissessie AI-wijsheid in het onderwijs van Netwerk Mediawijsheid op donderdag 18 januari krijgen onderwijsprofessionals concrete kennis, tips en inspiratie om in de les met AI-wijsheid en generatieve AI aan de slag te gaan.

Programma

Tijdens deze online sessie gaan we in gesprek met verschillende experts:

  • Paulo Moekotte, senior beleidsadviseur onderwijs en lid van de Wetenschappelijke Raad van Netwerk Mediawijsheid, over de do’s en don’ts van generatieve AI in het onderwijs
  • Mireille Boetje, directeur van FutureNL, over de Nationale AI Cursus Junior
  • Karen Wiegmink-Oliehoek, kunstdocent aan het Theresialyceum Tilburg, over de creatieve mogelijkheden van generatieve AI
  • Thijmen Sprakel, docent en auteur van ‘Chatten met Napoleon – werken met generatieve AI in het onderwijs’

De gesprekken worden geleid door Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media. Intermezzo’s worden verzorgd door beeldtaalkunstenaar Theo Danes.

Praktische informatie

De gratis online sessie vindt plaats op donderdag 18 januari van 15.30 tot 17.00 uur. Inloop start om 15.20 uur met een talig welkom door Theo Danes.

Aanmeldingen voor deze sessie zijn gesloten. Wil je er toch graag bij zijn? Dat kan – stuur ons een bericht via [email protected].