Naar het activiteiten overzicht

Kick-off Media Ukkie Dagen 2023

donderdag 19 januari 2023, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op een gezonde manier tv kijken, kan dat? En wat is te veel schermtijd voor mijn kind? Wellicht heb je deze vragen wel eens gekregen van een ouder of opvoeder.

Geen gekke vragen, want ieder kind gaat vroeg of laat met digitale media aan de slag. Dat is leuk, kan leerzaam zijn en het kan ouders nét dat beetje ruimte geven in een drukke dag.

We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan.

Bewegen met media

Tijdens de Media Ukkie Dagen (van 24 t/m 31 maart) gaan we binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Lang achter elkaar of juist afgewisseld met andere activiteiten? Kortom, hoe bewegen ze mét media?

Bewegen met media kan bijdragen aan een gezonde balans tussen bewegen en zitten. Er zijn tal van manieren waarop we kinderen en ouders kunnen inspireren om in beweging te komen met media. Daarom geven we inspiratie, richting en concrete tips voor gezonde en actieve mediagebruik.

Dus, op welke manier help jij opvoeders om kinderen in beweging te laten komen met media? Doe mee aan de campagneweek en deel je verhaal!

Doe mee aan de kick-off

Op donderdag 19 januari praten we je graag bij over de Media Ukkie Dagen 2023. We leggen meer uit over het thema en geven je informatie over hoe jouw organisatie aan de slag kan gaan met activiteiten en materialen.

De volgende netwerkpartners geven tijdens de kick-off in ieder geval inspirerende voorbeelden uit hun werkveld:

  • Anneke van Soest (kinderopvang)
  • Michel van Ast (onderwijs)
  • Andrea Kramp (sociaal werk)
  • Andrea Berkelder (KB)

En uiteraard komt ook de bibliotheeksector aan bod. Meld je hieronder aan!

De kick-off vindt online plaats op donderdag 19 januari van 9.30 tot 10.30 uur. Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel samen optrekken in het kader van de campagneweek? Stuur dan een mail naar [email protected].

Aanmeldformulier kick-off Media Ukkie Dagen 2023
Voer je e-mailadres in.
Voer je e-mailadres nogmaals in ter controle.
Hoe ben je achter het bestaan van deze netwerksessie gekomen?
Mijn organisatie is netwerkpartner van Netwerk Mediawijsheid
Je gegevens worden alleen verwerkt voor dit event, conform onze privacyverklaring.