Naar het activiteiten overzicht

Kick-off Week van de Mediawijsheid 2023

dinsdag 20 juni 2023, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De Week van de Mediawijsheid 2023 vindt plaats van 10 t/m 17 november. De voorbereidingen gaan van start en daar hebben we jou bij nodig! Meer weten over het thema en de campagne en hoe je kan bijdragen? Kom naar de digitale kick-off op dinsdag 20 juni.

Online ruzies, haatreacties, pesten en kleineren, ongepaste opmerkingen. Je komt deze vormen van kwetsend gedrag dagelijks tegen online en misschien vind je zelfs wel dat het er nou eenmaal bij hoort. Maar is dat zo? Wij vinden, samen met 70% van de Nederlanders, van niet. De Week van de Mediawijsheid staat daarom dit jaar voor de derde en laatste keer op rij in het teken van sociaal gedrag online.

In aanloop naar en tijdens de campagne gaan we (met jou!) aan de slag om kennis en slagkracht te vergroten en zo sociaal gedrag online te stimuleren.

Programma

Het programmateam van Netwerk Mediawijsheid praat je in een uur bij over de Week van de Mediawijsheid en de mogelijkheden voor jouw organisatie. Ook delen verschillende netwerkpartners uit sectoren als zorg, welzijn, onderwijs, gemeente en de bibliotheek hoe zij zich hebben voorbereid op de #WvdM – en hoe jij dat kunt doen.

Deze netwerkpartners zullen in ieder geval hun tips en ervaringen delen:

  • Niels Bloembergen, MediaJungle
  • Laya Leysner (Venzo&Swazoom Welzijn), namens Samen voor Jongeren Amsterdam
  • Andrea Berkelder, namens de KB, nationale bibliotheek
  • Miek van Setten, JOGG
  • Bas van de Brand, Edux

Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel samen optrekken in het kader van de campagneweek? Stuur dan een mail naar [email protected]

Praktische informatie

De kick-off vindt online plaats op 20 juni van 9.30 tot 10.30 uur. Let op! De aanmeldingen voor deze sessie zijn gesloten. Wil je er toch graag bij zijn? Stuur een mail naar [email protected]