Naar het activiteiten overzicht

KNVI Jaarcongres: Informatie = m8

Thursday 9 November 2017, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein, Nederland

Op 9 november organiseert de vakvereniging KNVI (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals) een congres met ‘Informatie = m8’ als thema. Het congres vindt plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Naast een plenair openings- en eindprogramma kunnen congresgangers kiezen uit verschillende tracks met interactieve workshops en presentaties.

Programma

Voorbeelden van de tracks zijn onder andere:

  • Jouw digital skills: de tracks over ‘Jouw digital skills’ gaan over werk, je baan nu en straks. Het gaat om welke kennis, opleidingen en vaardigheden relevant zijn en worden. Aan bod komen de human capital agenda, e-skills, vakgerichte vaardigheden, veranderingen in de markt en reacties daarop
  • That’s fake news!: steeds vaker blijkt dat de informatievergaring via voorheen geijkte kanalen minder betrouwbaar is dan gedacht. Fake news is een steeds groter wordend begrip. Hoe kan de informatieprofessional zich wapenen tegen nepnieuws?
  • De informatiemaatschappij als collectie: deze track adresseert de specifieke rol die erfgoedinstellingen hebben in de informatiemaatschappij om digitale informatie, in het bijzonder op het gebied van wetenschap of cultuur, te selecteren ten behoeve van toekomstig gebruik

Meer informatie

Ticketprijzen variëren van 25 tot 250 euro. Meer informatie over het programma en de ticketprijzen is te vinden op de website.