Naar het activiteiten overzicht

Laatste webinar BENEDMO

donderdag 28 maart 2024, 13:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

In een tijd waarin desinformatie en nepnieuws zich spreiden als de snelheid van het licht, is het cruciaal om vaardigheden in factchecken te versterken en samen te werken in een sterk netwerk. Op 28 maart organiseert BENEDMO een laatste online webinar. Je krijgt een terugblik op drie jaar van het project, een kijkje op effectieve factcheck-technieken, de impact van desinformatie op de samenleving en hoe desinformatie als collectief tegen te kunnen gaan. 

Programma

  • Drie jaar aan factchecken in tien minuten, met Ferre Wouters van KU Leuven. Waar halen factcheckers de claims vandaan die ze factcheken? Wat zijn terugkerende onderwerpen en beslissende momenten? En hoe vaak labelen factcheckers informatie als onwaar? In deze sessie worden deze vragen beantwoord en wordt het resultaat van BENEDMO’s trends rapporten bekendgemaakt.
  • Je kan kiezen uit drie breakoutsessies: BENEDMO-tools (met Guy De Pauw van Textgain en Miguel Ramalho van Bellingcat), BENEDMO academisch onderzoek (met Michael Hameleers van de Universiteit van Amsterdam) en het BENEDMO netwerk en toekomstige projectplannen (met Maaike Reinhoudt van Universiteit Leiden, Wim Vanobberghen van VRT en Julia Conemans van Beeld & Geluid).

Praktische informatie

Het webinar kun je online bijwonen op 28 maart van 13.30-15.00 uur. Meld je hier aan.

Ga voor meer informatie naar de website van BENEDMO.