Naar het activiteiten overzicht

Lancering Mokum Maakcoalitie

Wednesday 29 September 2021, 16:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade, Amsterdam, Nederland

Twaalf Amsterdamse organisaties die zich inzetten voor maakonderwijs lanceren op woensdag 29 september in aanwezigheid van wethouder Meliani (Kunst, Cultuur en Digitale Stad) de Mokum Maakcoalitie. De Maakcoalitie biedt gerichte (school)programma’s en activiteiten op het vakgebied van techniek, wetenschap, burgerschap en kunst. Met een structureel aanbod draagt de Mokum Maakcoalitie bij aan werkdrukverlaging in verband met het lerarentekort.

Mokum Maakcoalitie

OBA, de Waag, Pakhuis de Zwijger, Hogeschool van Amsterdam, NEMO Science Museum, Cinekid, The Beach, Designathon Works, Lekkersamenklooien, NewTechKids, Next Nature Network, Cultura Nederland en de W&T makelaars van de gemeente Amsterdam vormen samen de Mokum Maakcoalitie, het samenwerkingsverband waar maken centraal straat.

Maakonderwijs is onmisbaar

Volgens de Mokum Maakcoalitie prikkelt maakonderwijs nieuwsgierigheid en verwondering. Het stelt kinderen in staat te ontdekken en te onderzoeken, kritisch te kijken en te bevragen, en te maken: het stimuleert verbeeldingskracht, technische skills, creatieve ideevorming en samenwerking.

Aanmelden

Wil je bij de lancering (online) aanwezig zijn? Je kunt je aanmelden via Pakhuis de Zwijger.