Naar het activiteiten overzicht

Landelijk congres Informatiebeveiliging en privacy (IBP) in het onderwijs

woensdag 10 oktober 2018, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Blokhoeve 7, Nieuwegein, Nederland

De nieuwe, Europese privacywetgeving (AVG), die in mei dit jaar is ingegaan, moet ervoor zorgen dat persoonsgegevens online beter beschermd worden. Welke gevolgen gaat dit hebben voor de bescherming van gegevens binnen het onderwijs? Op woensdag 10 oktober organiseert Kennisnet een landelijk congres over dit onderwerp in Nieuwegein.

Waarom dit congres?

In een dag word je bijgepraat over actuele ontwikkelingen om informatiebeveiliging en privacy in je school of instelling goed te regelen. Hoe pak je informatiebeveiliging en privacy (IBP) aan? Wat zijn de meest recente ontwikkelingen rondom de nieuwe privacywetgeving? Wat moet je als bestuurder of ict-coördinator doen? Worden er al boetes uitgedeeld door de toezichthouder in verband met de AVG? Dit congres is bedoeld voor bestuurders, schoolleiders, ict-coördinatoren, privacy-officers en functionarissen gegevensbescherming in het primair en voortgezet onderwijs.

Programma

Het programma bestaat onder meer uit:

  • Een paneldiscussie: Wat is de status van IBP in het onderwijs? onder leiding van Chris van ’t Hof;
  • Verschillende sessierondes, over onder andere de onderwerpen: IBP-rollen en functies – functionaris gegevensbescherming (FG), Verwerkingsactiviteiten/Dataregister en Afspraken leveranciers en verwerkersovereenkomsten;
  • Tijdens de sessierondes zijn verschillende deskundigen aan het woord, onder wie Job Vos (Kennisnet), Magdalena Magala (HLT Samen) Elly Dingemanse (Kennisnet) en Maurits Toets (Cerrix);
  • Het congres eindigt om 15:30 uur met een afsluitende borrel.

Meer informatie

Dit evenement bijwonen kost €50,00 en het duurt van 10:00 uur tot 15:30 uur. Bezoek voor meer informatie en het bestellen van tickets de website van Kennisnet.