Naar het activiteiten overzicht

Leerkrachtencursus Interactieve Media

Thursday 26 October 2017, 00:00 tot Thursday 19 April 2018, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Cinekid, Asterweg 20, Amsterdam

In het najaar organiseert Cinekid een leerkrachtencursus Interactieve Media. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 26 oktober 2017 en de laatste zal 18 april 2018 worden gehouden.

De verdiepingsmodule Interactieve Media op School voor po-leerkrachten maakt een koppeling tussen cultuur en techniek, en brengt op natuurlijke, speelse en creatieve wijze mediawijsheid en de 21st Century Skills de klas in.

De cursus

Gedurende 6 inspirerende bijeenkomsten bekijken lerareren hoe zij nieuwe en interactieve media, technologie en beeld vertalen naar hun school en lessen. Ze onderzoeken wat interactieve, bestaande én nieuwe media betekenen voor henzelf en de leerlingen, en hoe die media vanuit een gerichte visie verwerkt kunnen worden in een lesprogramma. Tijdens de cursus komen inspirerende, actuele gasten (afgelopen jaar o.a. Bas van Teylingen van de Tubeschool, Pauline Maas van codekinderen.nl en creatief techneut Thijs Eerens) aan het woord en gaan deelnemers na het presentatie-gedeelte vooral lekker praktisch aan het werk en gezamenlijk exploreren, onderzoeken en ontdekken.

Opbrengst na de cursus:
– Toepasbare lessen, gespitst op de eigen klas en school
– Een zelf samen te stellen toolkit à € 300,- t.b.v. deze lessen
– Een startdocument voor een visie op mediawijsheid & 21st Century Skills

Technische kennis is absoluut geen must, een open en geïnteresseerde blik wel.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van cinekid.