Naar het activiteiten overzicht

Leren programmeren met de micro:bit

woensdag 20 september 2017, 14:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Lab to Learn, Ecustraat, Etten-Leur, Nederland

Op 20 september vindt in het onderwijslab van Lab to Learn in Etten-Leur de themasessie ‘Leren programmeren met de micro:bit’ voor leraren plaats. De micro:bit is een veelzijdig stukje hardware wat je kunt gebruiken om allerlei toepassingen mee te maken. Van muziekinstrument tot spelcomputer.

De micro:bit is een apparaatje wat vanuit de Britse omroep BBC aan vrijwel alle scholen in het Verenigd Koninkrijk is verspreid. Leerlingen leren hiermee de basisbeginselen van programmeren, maar je kunt er ook meer complexe projecten mee bouwen.

Programma

Waar begin je en vind je goed lesmateriaal? Hoe zet je de micro:bit op een goede manier in? Deze vragen staan centraal tijdens deze themasessie voor leraren die aan de slag willen met programmeren in hun lessen. Tijdens deze themasessie gaan deelnemers hands-on aan de slag met de hardware. Op verschillende niveaus wordt er gewerkt aan diverse projecten. Of je nu in het primair onderwijs de eerste stappen met leren programmeren maakt, of in het voortgezet onderwijs de micro:bit tot het uiterste wilt drijven: deze themasessie helpt je een goede start te maken.

Bekijk het onderstaande filmpje voor een introductie op de mogelijkheden van de micro:bit.

Meer informatie

De kosten voor deelname aan deze themasessie bedragen 25 euro. Aanmelden is mogelijk via het inschrijfformulier. Meer informatie over het event is hier te vinden. Tip: het is handig om je eigen laptop mee te nemen, maar mocht je daar niet over beschikken kun je er een van IT-workz lenen.