Naar het activiteiten overzicht

Let’s YouTube

Friday 7 October 2016, 00:00 tot Sunday 9 July 2017, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Ontdek de impact van YouTube op onze huidige samenleving en stap in de schoenen van YouTubers. Vanaf 7 oktober 2016 t/m 9 juli 2017 kun je in Beeld & Geluid in Hilversum de tentoonstelling Let’s YouTube bezoeken. Hierin leer je over de geschiedenis van YouTube, kun je je eigen YouTube-filmpje opnemen en krijgen ouders informatie over opvoeden in tijden van YouTube.

Elke maand wisselt het thema en kiest en maakt een andere bekende Creator of mediapersoonlijkheid video’s die in de tentoonstelling te zien zijn. Er zijn verschillende evenementen, zoals workshops, masterclasses en meet & greets met bekende YouTubers.

Let’s YouTube Storytelling Bootcamp

Zo kun je alle weekenden leren vloggen als een pro, of je eigen kanaal opzetten in speciale Bootcamps. De YouTube Bootcamp geeft alle bezoekers van de Let’s YouTube tentoonstelling de kans om meer te leren over YouTube en zelf aan de slag te gaan met het maken van YouTube-content. Dit gebeurt op maat en onder begeleiding van mensen die zelf YouTube-ervaring hebben. Je leert er ‘vloggen als een pro’, ‘een kanaal opzetten en dan?’ en ‘filmen met je mobiel’. Er is materiaal om storyboards te maken, er zijn camera’s beschikbaar om mee te filmen en computers om op te monteren. Bovendien krijgen de bezoekers de kans om met apparatuur te experimenten die ze wellicht thuis niet tot hun beschikking hebben (denk aan een 360º camera of montagesoftware).

De Bootcamp Trainingen worden op zaterdag en zondag tussen 12:00 uur en 16:00 uur doorlopend gegeven, duren ongeveer een uur en zijn inbegrepen bij de toegangsprijs. Aanmelden is niet nodig.

Voor wie is de Bootcamp geschikt:
– (groot)ouders die hun (klein)kinderen willen helpen bij het opzetten van een kanaal/creëren van content
– (groot)ouders die zich zorgen maken om de implicaties van YouTube en meer informatie willen/nodig hebben
– volwassenen die zelf geïnteresseerd zijn in het maken van content voor YouTube
– kinderen in de leeftijd 9-15 die zelf naar YouTube kijken en geïnteresseerd zijn in hoe video’s worden gemaakt en kanalen worden onderhouden
– kinderen in de leeftijd 9-15 die zelf de ambitie hebben een YouTube kanaal te starten/onderhouden en geïnteresseerd zijn in het maken van eigen content.

Klik hier een voorproefje van de Bootcamp.

Parent Lounge

Onderdeel van Let’s YouTube is de Parent Lounge. Hierin krijgen ouders en leerkrachten informatie over opvoeden in tijden van YouTube. De Parent Lounge is tot stand gekomen in samenwerking met Mediawijzer.net.

Kijk voor meer informatie op de website.