Naar het activiteiten overzicht

Landelijk Maakfestival

vrijdag 28 september 2018, 00:00 tot zondag 30 september 2018, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Waag, MakerEducation.nl en Eindhoven Maker Faire presenteren van 28 t/m 30 september het grootste maakfestival van Nederland, samen met partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en de maker movement. Van doe-het-zelf-uitvindingen tot nieuwe technologie. Iedereen die wil leren door te maken is welkom. De twee grootste evenementen zijn de internationale FabLearn conferentie en de Eindhoven Maker Faire. Daarnaast zijn er workshops en masterclasses te volgen van de partners.

Programma

Internationale FabLearn conferentie

Op vrijdag 28 september is er speciaal voor het onderwijs de internationale Fablearn conferentie met internationale sprekers, workshops en masterclasses over maakonderwijs. Keynote sprekers zijn o.a. Paulo Blikstein, oprichter van het internationale FabLearn netwerk van Stanford University; Sylvia Libow Martinez, auteur van ‘Invent to Learn’, de ‘bijbel’ van maakonderwijs; en Rolf Hut, universitair docent aan de TU Delft en een van de bekendste en meest enthousiaste makers van Nederland

Eindhoven Maker Faire

Op de faire vind je meer dan 40 kunstenaars, uitvinders, makers en aanbieders van workshops en onderwijsmateriaal voor formeel en informeel leren. Maak kennis met nieuwe technologie zoals VR learning en 3D printing, struin rond en word enthousiast van spectaculaire activiteiten zoals de Robotrace, of ga hands-on aan de slag met een van de workshops.

  • Tijdens de Maakchallenge workshop van Conrad ga je aan de slag om met gave onderdelen je eigen kettingreactie te maken;
  • Met de GoTo tekenrobot kun je spelenderwijs leren hoe je je computer inzet als een creatief instrument. De workshop wordt ondersteund door codekunstenaars van MU.

Meer informatie

Een ticket voor de FabLearn conferentie geeft ook toegang tot de Eindhoven Maker Faire. Klik hier voor meer informatie en ticketverkoop. Of kijk hier voor een maakfestival bij jou in de buurt.