Naar het activiteiten overzicht

Maand van de AI in de bibliotheek

donderdag 1 juni 2023, 00:00 tot vrijdag 30 juni 2023, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Tijdens de Maand van de AI biedt Cubiss verschillende (online) sessies voor bibliotheken. Kennis over AI is belangrijk omdat Digitaal Burgerschap en omgaan met nieuwe technologie een steeds groter onderwerp is in de samenleving en veel mensen zich afvragen hoe ze bij kunnen blijven ondanks de snelle ontwikkelingen. De gehele maand is bedoeld als kennismaking met het onderwerp. Het aanbod wordt per week bekend gemaakt. En het aanbod verschilt per week en per dag.

Activiteiten

De sessies die op werkdagen aangeboden worden, nemen gemiddeld zo’n 10-15 minuten in beslag. In deze maand vinden ook een aantal webinars plaats met interessante sprekers, daarvoor kan je je inschrijven. In het weekend is er aanbod dat een iets langere tijdsinvestering vraagt.

  • Woensdag 7 juni: Online workshop – AI in de bieb door Elske Heeren
  • Vrijdag 9 juni: Spreekuur met terugblik op de AI-parade
  • Woensdag 14 juni: Webinar door Erdinç Saçan, docent en onderzoeker bij Fontys Hogeschool ICT en Practor bij ROC Tilburg
  • Dinsdag 20 juni: Tegenlicht Meet-up: De prijs van AI
  • Donderdag 22 juni: Webinar, kan een robot je vriendje zijn?
  • Zaterdag 24 juni: The Next Gen sessies

Bekijk hier de volledige agenda.

Praktische informatie

De sessies zijn voor bibliotheekmedewerkers die aan de slag gaan met het programmeren van dit onderwerp in de bibliotheek. Maar zeker ook voor collega’s die nieuwsgierig zijn naar het thema AI en Digitaal Burgerschap in het algemeen. Een aantal sessies is enkel fysiek bij te wonen.