Naar het activiteiten overzicht

Maand van de cybersecurity 2018

maandag 1 oktober 2018, 00:00 tot woensdag 31 oktober 2018, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Ook dit jaar staat oktober in het teken van cybersecurity, het beschermen van je digitale gegevens en het virusvrij houden van je met internet verbonden apparaten. Wat kun jij doen tijdens de maand van de cybersecurity?

Activiteiten

Tijdens de maand van de cybersecurity zijn er in het hele land verschillende activiteiten in het teken van digitale veiligheid. Hier een overzicht:

ONE Conference

De ONE Conference is een tweedaagse conferentie die plaatsvindt op 2 en 3 oktober, bestaande uit een plenair programma en diverse break out sessies. Zowel technische onderwerpen als malwaredetectie, incident response, law enforcement cases evenals minder technische onderwerpen, o.a. publiek-private samenwerking, komen aan bod. Ook wordt aandacht gegeven aan onderzoeksprojecten uit bedrijfsleven en de wetenschap. Meer informatie kun je hier vinden.

Campagne Alert Online

Alert Online stimuleert meer bewustwording van cybersecurity en is een jaarlijks initiatief van de overheid. De organisatie wil Nederland online veiliger maken. En dat doen ze niet alleen, maar samen met zoveel mogelijk partijen die zich hiervoor willen inzetten. Zie bijvoorbeeld de campagne Hackman van SIDN. Dit jaar loopt de Alert Online campagne in de eerste twee weken van de cybersecurity maand, van 1 tot 14 oktober. Kijk hier voor meer informatie.

Cyber Security Week (CSW)

Van 3 tot 5 oktober vindt de derde CSW plaats. Gedurende deze dagen staan kennisdeling en ontmoeting over cybersecurity centraal, met onder andere een internationaal matchmaking event en een Expo. Kijk hier voor meer informatie.

Codeweek

Van 6 t/m 21 oktober wordt de Codeweek georganiseerd. Het belang van deze campagne is om kinderen in aanraking te laten komen met alle facetten van digitale geletterdheid. Kijk hier voor meer informatie en hoe je zelf met je organisatie mee kunt doen.

Campagne: Maak je computer schoon!

Naast alle activiteiten organiseert Veiliginternetten.nl gedurende de hele maand de campagne Maak je computer schoon! 10% van de computers in Nederland wordt namelijk gebruikt in een botnet, wat betekent dat deze computers zonder medeweten van de gebruikers worden ingezet om virussen en andere malware te verspreiden. Om te voorkomen dat jouw computer hier onderdeel van uitmaakt, is het volgens Veiliginternetten.nl belangrijk deze goed schoon te houden. Dit geldt ook voor tablets en smartphones. Tips en gratis virusscanners vind je op de campagnepagina.

Meer weten over de maand van de cybersecurity?

Lees meer over de maand op de Europese website.