Naar het activiteiten overzicht

Tentoonstelling Malware: Symptoms of Viral Infection

donderdag 4 juli 2019, 19:00 tot zondag 10 november 2019, 23:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, Nederland

Op 4 juli 2019 opent in Het Nieuwe Instituut Rotterdam de tentoonstelling Malware: Symptoms of Viral Infection, samengesteld door Bas van de Poel en Marina Otero Verzier. De expo is tot en met 10 november te zien.

De meest beruchte computervirussen staan centraal in deze tentoonstelling over veiligheid, oorlogsvoering en geopolitiek in tijden van snelle technologische ontwikkeling. Computervirussen worden steeds ingewikkelder en de schade die kwaaddoeners ermee kunnen aanrichten, neemt toe. Maar computervirussen hebben ook iets spannends, en zelfs iets moois, aldus de organisatie. De verschillende kanten van het computervirus worden belicht tijdens de tentoonstelling.

Op het programma

Tijdens de opening op 4 juli is er een speciaal programma, met:

  • Lezing door Jusi Parikka (schrijver, media onderzoeker en professor aan de Winchester School of Art) met een reactie door Svitlana Matvieyenko (co-auteur van Cyber War and Revolution), gemodereerd door Klaas Kuitenbrouwer (Het Nieuwe Instituut)
  • Toast en korte introductie van de tentoonstelling door curatoren van Bas van de Poel en Marina Otera Verzier

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling. Het openingsprogramma is vrij toegankelijk, je kunt je hier aanmelden. Reguliere tickets voor de tentoonstelling kosten €14,00.