Naar het activiteiten overzicht

Masterclass Maakonderwijs 2020

woensdag 29 januari 2020, 13:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Ontdekstation013, Burgemeester Brokxlaan, Tilburg, Nederland

Op 29 januari organiseert Cubiss een masterclass Maakonderwijs voor mensen die werken in het (primair) onderwijs, in de bibliotheek of op een maakplaats. Tijdens deze masterclass delen verschillende professionals succesverhalen rondom het integreren van ‘maken’ op school.

Programma

Margot Appelman (CODA Apeldoorn) vertelt haar verhaal over duurzaamheid: hoe kun je als school, bibliotheek of maakplaats hiermee aan de slag? Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand. Tijdens de presentatie wordt er meer verteld over het belang van het recyclen en hergebruiken van (plastic)afval. Daarnaast worden er concrete voorbeelden gegeven van activiteiten en lessen in CODA FabLab met duurzaamheid als thema.

Martin Bokx (Directeur Pieter Brueghelschool in Arnhem) deelt hoe zijn basisschool maakonderwijs aanpakt en licht toe waar de successen en de risico’s liggen. De school beschikt over een FabLab – een technieklokaal dat gelegenheid biedt tot het geven van modern maakonderwijs.

Maartje Mutsaers (Ontdekstation013) legt uit wat het Ontdekstation013 in Tilburg is. In een industriële omgeving waar eerst treinen werden gerepareerd, organiseren zij nu allerlei creatieve workshops waarmee kinderen hun talenten ontdekken op het gebied van techniek en wetenschap.

Meer informatie

Deelname aan de masterclass kost €49,50. Aanmelden kan via dit formulier. Voorkennis met betrekking tot het maakonderwijs is niet nodig.

Meer weten over maken en mediawijsheid? Bekijk het dossier Maker Movement op Mediawijsheid.nl.