Naar het activiteiten overzicht

Masterclass: Stap in de toekomst van de media

donderdag 6 juli 2017, 19:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Op donderdag 6 juli organiseert Beeld en Geluid in het kader van Let’s Youtube de masterclass ‘Stap in de toekomst van de media’.

YouTube, virtual reality en kunstmatige intelligentie… Technologie zet alles op z’n kop.  Hoe kijken we in de toekomst naar video en hoe worden die video’s gemaakt? Innovatiedeskundige Jim Stolze praat bezoekers bij, en nodigt experts van YouTube en Microsoft uit die in een interactieve sessie vertellen over de toekomst van technologie en de impact daarvan op de media.
In drie keynotes en een uitgebreide Q&A bespreken Jim Stolze, Martin Tirion (Microsoft) en David Thorpe (YouTube) de toekomst van technologie en media.

Sprekers

  • Jim Stolze is innovatiedeskundige, ondernemer en schrijver. Hij zette TEDxAmsterdam op, presenteerde Toekomstmakers op RTL Z en is Chief Strategy Officer bij de Singularity University in Nederland.
  • Martin Tirion is ‘user experience evangelist’ bij Microsoft en helpt bij het bouwen van applicaties op het Microsoft platform. Hij spreekt onder andere over Augmented Reality oplossingen zoals Hololens.
  • David Thorpe is hoofd Technology Solutions bij YouTube. Hij ontwikkelt partnerschappen met film- en televisiebedrijven en werkt met hen aan de toekomst van online video.

Let’s YouTube

Deze masterclass is het laatste evenement rond de tentoonstelling Let’s YouTube, waarin je de impact van YouTube op jouw leven ontdekt. Jim Stolze leidt bezoekers daarin t/m 9 juli virtueel rond. De tentoonstelling is voorafgaand aan het evenement gratis te bezoeken met een ticket voor de masterclass.

Meer informatie

Reguliere tickets kosten 7,50 euro. De avond wordt afgesloten met een borrel in de tentoonstelling. Meer informatie over de masterclass is hier te vinden.