Naar het activiteiten overzicht

Media Meets Literacy conferentie

donderdag 21 september 2017, 00:00 tot vrijdag 22 september 2017, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Sarajevo, Bosnië en Herzegovina

Op 21 en 22 september 2017 organiseert de Evens Foundation samen met partners de internationale bijeenkomst ‘Media Meets Literacy’ in Sarajevo. Meer dan 200 mediawijsheid professionals gaan daar aan de slag met de uitdagingen van onze snel veranderende wereld vol media.

Gezien de grote golf aan informatie en desinformatie waar we de laatste tijd mee geconfronteerd worden zal er op de conferentie veel te bediscussiëren zijn. Centraal staat mediawijsheid, in een tijd waarin informatievaardigheden en kritisch denken tegenover media belangrijker zijn dan ooit.

Programma

Het programma bestaat onder andere uit keynotes, een speed dating concept met experts en breakoutsessies over o.a. nepnieuws, nieuwe media en technologie. Ook zal op de conferentie de Evens Prize for Media Education 2017 uitgereikt worden.

Mediawijzer.net verzorgt mede de sessie ‘The Future of Media Literacy: Forging a New Generation of Leaders and Changemakers’ met MediaMasters als voorbeeldcase en is aanwezig in de Media Literacy Networking Session om kennis te delen over het organiseren van een effectief MIL programma in een netwerkorganisatie.

Pre-seminars over propaganda

Voorafgaand aan de Media Meets Literacy conferentie vinden op 19 en 20 september meerdere seminars plaats over de kracht van hedendaagse propaganda en praktische strategieën om kritisch naar dergelijke propaganda te kijken. De doelgroep bestaat uit studenten, leraren, (non-formele) mediaopvoeders, journalisten en andere media professionals tot 35 jaar oud. De propaganda seminars worden geleid door Prof. Renee Hobbs (Rhode Island University) & Igor Kanizaj (Foundation of Media Culture) en zijn gratis voor bezoekers van de Media Meets Literacy conferentie. Klik hier voor meer informatie en om te registreren.

Meer informatie

Deelname aan de conferentie is gratis. Aanmelden kan via deze link. Op de website Media Meets Literacy is tevens meer informatie te vinden en zal er ook een livestream te volgen zijn. Bekijk ook de updates op Twitter via #MMLS2017.