Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2018

vrijdag 6 april 2018, 00:00 tot vrijdag 13 april 2018, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van vrijdag 6 april t/m vrijdag 13 april vinden de Media Ukkie Dagen 2018 plaats, met als thema: ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’ De Media Ukkie Dagen hebben tot doel om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Thema Media Ukkie Dagen 2018

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van media een goede start meegeven?

Wie organiseert de Media Ukkie Dagen?

De Media Ukkie Dagen is een initiatief van Mediawijzer.net. Met de campagne wil Mediawijzer.net hen bewust maken van de vele kennis die er al is op het gebied van mediaopvoeding. Zij wil concrete handvatten bieden om hier thuis mee aan de slag te gaan.

Elk jaar spelen de netwerkpartners van het Mediawijzer.net een belangrijke rol in de campagne door het organiseren van activiteiten en door het gezamenlijk uitdragen van de campagneboodschap.

Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18. Houd voor meer informatie over de campagne www.mediaukkies.nl in de gaten.