Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2019: van speen tot game

Friday 29 March 2019, 00:00 tot Friday 5 April 2019, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederland

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019 staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week krijgen ouders en (professionele) opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding zoals: wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? Kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?

Ook wordt er bij de start van de campagne onderzoek gepresenteerd.

Doet jouw organisatie mee?

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of mediawijsheidprofessional kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen door een activiteit te organiseren. Adviseer bijvoorbeeld ouders en opvoeders over mediaopvoeding aan de hand van de MediaDiamant of organiseer een informatief café waarin je de leukste en leerzaamste apps voor de allerkleinsten laat zien met behulp van Mediasmarties en Cinekid AppLab.

» 3 manieren om aan te haken op de Media Ukkie Dagen

Meer dan 120 activiteiten op de kaart

Welke mediaopvoedingactiviteiten vinden bij jou in de buurt plaats? Op de kaart vind je onder meer opvoedcafés, informatiebijeenkomsten, coderdojo’s, AppLabs, speelochtenden en voorleesuurtjes.

Onderzoek naar ukkies, ouders en (opvoed)professionals

Uit een review van zeven jaar Iene Miene Media-onderzoek blijkt: jonge kinderen van 0 t/m 6 jaar zijn meer tijd gaan besteden aan media en daarbij gebruiken ze media steeds vaker alleen. Ouders maken zich zorgen over de online veiligheid en hoe ze het mediagebruik van hun kind in de hand kunnen houden.

Ook is een enquête uitgezet naar de informatiebehoeften van ouders en een veldscan verricht naar de ervaringen en uitdagingen van (opvoed)professionals.

» Bekijk alle onderzoeksresultaten

Meer informatie

Kijk op www.mediaukkiedagen.nl voor campagnemateriaal en tips om met ukkies en media aan de slag te gaan. Praat op sociale media mee via de hashtag #MUD19.