Naar het activiteiten overzicht

Media Ukkie Dagen 2020

Friday 27 March 2020, 00:00 tot Friday 3 April 2020, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april zijn de Media Ukkie Dagen. Je kunt de campagne online vanuit huis volgen. Het is een ongewone tijd en in veel jonge gezinnen zal er flink gebruikgemaakt worden van media. Wij geven je tips en adviezen die je helpen bij al je vragen over opvoeden met media.

Thema | Boek, site, app: samen spelen op het web

Logo Media Ukkie Dagen 2020

Jonge kinderen zijn namelijk dol op media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Voor veel kinderen is de extra schermtijd thuis een feest, maar als ouder wil je straks ook weer soepel terug naar de ‘gewone’ situatie. Hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je met je ukkie samen plezier aan? In deze tijd kun je samen met je kind bewust met media aan de slag gaan.

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden zeven herkenbare vragen over opvoeden met media beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind leuk én veilig aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Benieuwd hoe de vorige editie van de Media Ukkie Dagen verliep? Lees de terugblik #MUD19: van speen tot game en van digitaal voorleesuurtje tot babycafé

Meer informatie

Houd www.mediaukkiedagen.nl in de gaten voor updates.

Tip: alvast aan de slag met mediaopvoeding? Gebruik de MediaDiamant en bekijk de dossiers op Mediawijsheid.nl.